Yoga


Yoga is zo veel meer dan alleen de houdingen op de mat. Je kan wel zeggen dat yoga pas echt begint wanneer je van de mat afstapt. Yoga is een filosofie, een pad van liefde voor jezelf, de ander en de natuur.  
Dit is voor mij ook een belangrijk deel van de lessen naast de asana's (de houdingen), de meditaties en de pranayama (ademhalingsoefeningen).


Ik geef Hatha Yoga en Yin Yoga. 
De groepjes zijn klein, hierdoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht, je aan te raken en je zo dieper in de houding te helpen. 
HathaYoga is een van de oudste yogastijlen.  Ha betekent zon en Tha betekent de maan. Hatha yoga is het in balans brengen van je zon en je maan, je Yin en je Yang, je lichaam en je geest. Dit door het doen van asana's en door te focussen op je ademhaling. 
Tijdens de  Yin Yogalessen deel ik ook graag mijn kennis van de Traditionele Chinese Geneeskunde, daar de Yin Yoga daarop is gebaseerd. Deze vorm van yoga focust op je fascie, je bindweefsel. Door wat langer in de houdingen te blijven creĆ«er je meer ruimte in je lichaam maar ook in je geest.  Yinyoga is een prachtige vorm van yoga om te vertragen en weer echt contact met je lichaam te maken. Yinyoga is voor veel mensen geschikt en makkelijk te volgen. Ook wanneer je lichaam iets meer aandacht nodig heeft. Vanuit zachtheid beweeg je jezelf in en uit een houding. En eenmaal in de houding leer je te ervaren wat er is in jou en leer je daar in zachtheid, vanuit Ahimsa (geweldloodheid) mee te zijn.